Boek
Nederlands

Een boom voor Joep

Bette Westera (auteur), Ann De Bode (illustrator)
+1
Een boom voor Joep
×
Een boom voor Joep Een boom voor Joep
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Joep wil een kerstboom. Maar een boom is heel duur en hij moet ook nog een jas. Joep is dus sip, maar Jet heeft een plan. Met gekleurde prenten. AVI M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
AVI 2, AVI-M3, a2
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Een boom voor Joep
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789048746248 (hardback)

Besprekingen

Een eerste leesboek over kerst. Joep wil graag een kerstboom, maar dat kan mama niet betalen. Jet gaat met papa op stap en heeft een plan om toch een boom voor Joep te regelen. Gaat het lukken? In vrolijke stijl geschreven. Met warme en lieflijke illustraties. AVI M3. Bette Westera (Doesburg, 1958) is een alom bekende Nederlandse auteur en jeugdauteur. Ze schreef meer dan veertig boeken. Haar werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prijzen, zoals de Gouden Griffel en de Zilveren Griffel. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Leren lezen*'. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties