Boek
Nederlands

Bidden om verboden vruchten

Bart Stouten (auteur)
+1
Bidden om verboden vruchten
×
Bidden om verboden vruchten Bidden om verboden vruchten

Bidden om verboden vruchten

Een Vlaamse puber wordt zich langzaam maar zeker bewust van zijn vriendschappelijke en erotische gevoelens.
Titel
Bidden om verboden vruchten
Auteur
Bart Stouten
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2015
382 p.
ISBN
9789460013348 (paperback)

Besprekingen

In deze coming of age roman beschouwt hoofdpersoon Kaius zijn vriendschappen en zijn (homo)seksuele gevoelens. Het verhaal speelt in Vlaanderen eind jaren zestig, begin jaren zeventig. Kaius is het alter ego van de Vlaamse dichter en radiomaker Bart Stouten die al meerdere romans heeft geschreven (zoals 'Kersen eten om middernacht'). In de zes hoofdstukken van deze ‘autobiografische fictie’ staan telkens andere (soms mythische) personen centraal: dansende vriendin Anna, de mooie André, de stille Wolfram alias Duivel, een Japanse gitaarspeler, een herderlijke verschijning enz. De op zich intrigerende ontmoetingen en relaties worden in een vermoeiende, gekunstelde barokke stijl beschreven, waarbij de ene metafoor over de andere struikelt. Ook heeft Kaius gedachten die niet bij zijn leeftijd lijken te horen (en lopen terugblik en beleving soms onontwarbaar door elkaar). Na ieder hoofdstuk staat een cursieve tekst over muziek, die vooral kennis etaleren zonder dat ze het verhaal een extra…Lees verder

Over Bart Stouten

Bart Stouten (Sint-Truiden, 19 september 1956) is een Belgisch-Vlaamse licentiaat-vertaler, dichter en radioproducent-presentator bij Klara tot eind september 2021.

Stouten was werkzaam als copywriter en bij het RUCA in Antwerpen. In 1990 werd hij bij Radio 1 van de toenmalige BRT aangesteld als producent bij de Dienst Hoorspelen. Hij heeft er de Beckett-hoorspelen vertaald en gerealiseerd in een Nederlandse versie samen met regisseur Martine Ketelbuters. Hij leidde ook andere hoorspelreeksen voor de Vlaamse radio, zoals van Harold Pinter, Peter Handke en Tom Stoppard.

Als dichter publiceerde hij elf dichtbundels bij Uitgeverij P te Leuven en één bij een andere uitgeverij:

  • 2002: Sapporo blues - kimi ga hoshii (ill. Rainier Boidin)
  • 2004: De wijsheid van de wind
  • 2006: Happy Christmas, Happy New York
  • 2009: Een Boek van Tijd
  • 2011: Tussen dood en herleven
  • 2013: Ongehoor…Lees verder op Wikipedia