Boek
Nederlands

Project evil

Anne Eekhout (auteur)
+1
Project evil
×
Project evil Project evil
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De klas van David, Bo, Alicja en Louie gaat op schoolkamp. Ze doen een experiment waarbij de klas in twee groepen wordt verdeeld, waarna het kamp volledig uit de hand loopt. Vanaf ca. 14 jaar.
Onderwerp
Schoolreizen
Titel
Project evil
Auteur
Anne Eekhout
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2023
111 p.
ISBN
9789020654790 (hardback)

Besprekingen

Een spannende novelle over een schoolkamp dat volledig uit de hand loopt. David, Bo, Alicja en Louie gaan met klas H3B op kamp. Ze voeren een experiment uit waarbij de klas in twee groepen wordt verdeeld: de blauwogen en de bruinogen. Tijdens het kamp ontstaat er een strijd tussen de twee groepen, wat leidt tot chaos, achterdocht, woede, angst en opsluiting. Het kamp, dat een ontspannen en gezellige ervaring had moeten zijn, loopt volledig uit de hand. Vlot en eigentijds geschreven. Vanaf ca. 14 jaar. Anne Eekhout (Hilversum, 1981) is een Nederlandse schrijver en jurist. Ze schreef meerdere boeken. Veel van haar boeken werden genomineerd voor grote prijzen; met haar boek 'Nicolas en de verdwijning van de wereld' won ze de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren. Het boek maakt deel uit van de serie: ‘Kluitman-novelles’.

Over Anne Eekhout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Anne Eekhout

Anne Eekhout (Hilversum, 1981) is een Nederlands schrijfster.

Romans

In 2014 verscheen haar debuutroman Dogma, die genomineerd werd voor de Bronzen Uil voor de beste Nederlandstalige debuutroman en op de longlist stond van de AKO Literatuurprijs. In 2016 volgde haar tweede roman Op een nacht, die Eekhout een nominatie voor de BNG Bank Literatuurprijs opleverde. In 2019 verscheen Nicolas en de verdwijning van de wereld, haar derde roman. Dit laatste boek werd bekroond met de Jongerenliteratuur Prijs 2020. In november 2021 verscheen Eekhouts vierde roman, Mary. De vertaalrechten van deze roman werden binnen slechts enkele weken aan tien internationale uitgevers verkocht.

Externe links

  • Eigen website
  • Auteurspagina Anne Eekhout, Singel Uitgeverijen
Lees verder op Wikipedia