Boek
Nederlands

Het zwaard der voorzienigheid

Ook verschenen als Het zwaard van het lot

Andrzej Sapkowski (auteur), Corry Van Bree (vertaler)
+1
Het zwaard der voorzienigheid
×
Het zwaard der voorzienigheid Het zwaard der voorzienigheid

Het zwaard der voorzienigheid

Ook verschenen als Het zwaard van het lot

In de reeks:
Bundel verhalen rondom de hekser Geralt de Rivia, een bijzonder soort magiër, gespecialiseerd in het gevecht met monsters.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Het zwaard der voorzienigheid
Ook verschenen als
Het zwaard van het lot
Auteur
Andrzej Sapkowski
Vertaler
Corry Van Bree
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Pools
Oorspr. titel
Miecz przeznaczenia
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2019
373 p.
ISBN
9789024588251 (paperback)

Besprekingen

Bundel verhalen rondom de hekser Geralt de Rivia, een bijzonder soort magiër, gespecialiseerd in het gevecht met monsters. Deze fantasyverhalen zijn bijzonder succesvol. Blijkbaar raakt schrijver Sapkowski (1948) met zijn mix van stoere fantasy en Russische sprookjes de juiste toon. De verhalen staan aanvankelijk los van elkaar, maar blijken toch verbonden via een paar rode draden. Zo komt telkens Geralts geliefde, de heks Yennefer, terug, die wel van hem houdt, maar niet met hem wil leven, blijft Geralt op zoek naar zoiets ongrijpbaars als 'voorzienigheid' en moet hij ondertussen gewoon doorwerken. Hij doodt een aantal monsters, legt contact met een sirene en een onderwatervolk en maakt kennis met een legendarische gouden draak. Originele fantasy waarin nu eens niet een soort superheld centraal staat, maar een cynische monsterverdelger die niet zo goed weet wat hij met zijn leven aan moet.

Over Andrzej Sapkowski

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Andrzej Sapkowski (Łódź, 21 juni 1948) is een Pools fantasyschrijver. Hij is het bekendst door zijn succesvolle boekenreeks De Hekser.

Biografie

Sapkowski studeerde economie, en voordat hij zich op het schrijven stortte, werkte hij als een hoofdvertegenwoordiger voor een buitenlands handelsbedrijf. Zijn eerste kort verhaal, De Hekser (Wiedźmin), werd gepubliceerd in Fantastyka, een toonaangevend fantasyliteratuurmagazine in Polen, in 1986 en was zowel bij lezers als critici enorm succesvol. Sapkowski heeft een cyclus of boekenreeks gecreëerd gebaseerd op de wereld van De Hekser, bestaande uit drie verzamelingen van kortverhalen en vijf romans. Deze boekenreeks en vele andere werken hebben van hem een van de bekendste fantasyauteurs in Polen gemaakt in de jaren 90 van de 20e eeuw.

Het hoofdpersonage van De Hekser is Geralt, een mutant-moordenaar die sinds zijn kindertijd is getraind…Lees verder op Wikipedia