Boek
Nederlands

Het seizoen van stormen

Andrzej Sapkowski (auteur), Theo Veenhof (vertaler)
Als hekser Geralt zijn twee zwaarden verliest, doet hij er alles aan om ze terug te vinden.
Titel
Het seizoen van stormen
Auteur
Andrzej Sapkowski
Vertaler
Theo Veenhof
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Pools
Oorspr. titel
Sezon burz
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2020
413 p.
Aantekening
Het seizoen van stormen is een op zichzelf staande roman die zich afspeelt tussen de verhalen uit De laatste wens en Het zwaard der voorzienigheid / Het zwaard van het lot.
ISBN
9789024590599 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Achtste boek met de aanduiding ‘Proloog’ in de serie 'The Witcher' over de hekser Geralt van Rivia. Zijn verhaal begon in 'De laatste wens’ en ‘Het zwaard der voorzienigheid’. Het verhaal in dit zelfstandig te lezen deel speelt tussen de verhalen uit 'De laatste wens’ en ‘Het zwaard der voorzienigheid’. Hekser Geralt heeft net als elke hekser twee zwaarden: een van staal en een van zilver. Op een dag verliest hij de zwaarden. Geralt doet er alles aan om ze terug te krijgen, want ze zijn erg kostbaar en het is een schande om ze te verliezen. Originele fantasy waarin nu eens niet een soort superheld centraal staat, maar een cynische monsterverdelger die niet zo goed weet wat hij met zijn leven aan moet.

Over Andrzej Sapkowski

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Andrzej Sapkowski (Łódź, 21 juni 1948) is een Pools fantasyschrijver. Hij is het bekendst door zijn succesvolle boekenreeks De Hekser.

Biografie

Sapkowski studeerde economie, en voordat hij zich op het schrijven stortte, werkte hij als een hoofdvertegenwoordiger voor een buitenlands handelsbedrijf. Zijn eerste kort verhaal, De Hekser (Wiedźmin), werd gepubliceerd in Fantastyka, een toonaangevend fantasyliteratuurmagazine in Polen, in 1986 en was zowel bij lezers als critici enorm succesvol. Sapkowski heeft een cyclus of boekenreeks gecreëerd gebaseerd op de wereld van De Hekser, bestaande uit drie verzamelingen van kortverhalen en vijf romans. Deze boekenreeks en vele andere werken hebben van hem een van de bekendste fantasyauteurs in Polen gemaakt in de jaren 90 van de 20e eeuw.

Het hoofdpersonage van De Hekser is Geralt, een mutant-moordenaar die sinds zijn kindertijd is getraind…Lees verder op Wikipedia