Boek
Nederlands
Bundeling geparafraseerde passages uit verschillende romans van de bekende Nederlandse auteur (1946) over psychoanalyse en de mooie aspecten van waanzin.
Onderwerp
Psychoanalyse
Titel
Een beetje gek
Auteur
Adriaan Van Dis
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Christian Ouwens Galerie, 2023
52 p.
Aantekening
Voor 'Een beetje gek' heeft de auteur enkele passages uit zijn romans 'Familieziek', 'Ik kom terug', 'In het buitengebied', 'Stadsliefde' en 'Kleurlijn' geparafraseerd en samengevoegd
ISBN
9789490291129 (hardback)

Besprekingen

Een literaire verhalenbundel (52 p.) over de verrijkende kant van gekte. Voor deze uitgave heeft de auteur enkele passages uit zijn romans 'Familieziek', 'Ik kom terug', 'In het buitengebied', 'Stadsliefde' en 'Kleurlijn' geparafraseerd en samengevoegd. Het boek bestaat uit acht schetsen waarin de auteur zijn eigen merkwaardigheden en ervaringen met psychoanalyse beschrijft, met een focus op de vrolijke en verrijkende aspecten van gekte. In beeldende stijl geschreven. Met name geschikt voor een literaire lezersgroep. Adriaan van Dis (Bergen, 1946) is een wereldberoemde Nederlandse schrijver, dichter, toneelschrijver en journalist. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de E. du Perronprijs, de Gouden Ezelsoor en de Gouden Ganzenveer.